Heating in the gym!

28 December 2012

Dosta je bilo nošenja fliseva i jakni na treningu, pripremite laganu odjeću jer od sada imamo grijanje u sali! U nastavku otkrijte kako su tekli radovi na tom planu, o kakvom sistemu grijanja se radi, da li je u pitanju klasični šporet na ćumur ili se radi o nekom modernijem sistemu... 

Vratimo se u vrijeme dok smo još bili u potrazi za prostorom za penjačku salu. Obilazeći tako hale Čajevca skontao sam gomilu starih kalorifera na toplovodno grijanje. 

Nakon razgovora sa direktorom uspio sam ga ubijediti da nam dozvoli da skinemo te stare kalorifere i uslijedila je akcija skidanja. Fleksa, agregat, užarija,... Kada su radnici sa obližnjeg gradilišta vidjeli kako se "mučimo" sa užadima, odlučili su pružiti nam pomoć sa svojim viljuškarem. Šljuka ih je vješto skidao, dok smo mi pomagali. 

 

Kalorifere smo odnijeli kod našeg glavnog inženjera Gorana Dudukovića, koji ih je u potpunosti reparirao. Čiščenje, farbanje, varenje, viklovanje su samo neke od radnji koje je ovaj virtouz strojeva odradio. 

 

Nakon toga udarnički tim u sastavu Goran, Šljuka, Čola, Dženo, Dane i Aco razvode cijevi i montiraju kalorifere i radijatore. 


Drugi tim u sastavu Dženo, Igor(ja), Miloš, Čola, Goran i Đole postavljamo izolaciju na prozore. 

 

Sada možemo na ugodnoj temperaturi da uživamo u penjanju u našoj sali! Dođite i uživajte sa nama.

---

Igor Vukić

Contact

Come, train, explore yourself, find friends, camp, travel, feel the freedom, feel the nature, become a part of this adventure!

Call:
 +387 65 779 027
 +387 65 303 034
 +387 66 889 859

Email:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Visit:

Extreme Studentski penjački centar
Kampus Univerziteta u Banja Luci
Bulevar vojvode Petra Bojovića 1 (zgrada kotlovnice)
78000 Banja Luka

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Gym working time

Monday: 19h - 22h
Tuesday: 19h - 22h
Thursday: 19h - 22h
Sunday: 19h - 22h

Map