Pecka Rock Climbing Festival 2013

13 februar 2013

naslvona pecka2013

Za vikend 17.05. - 19.05. Penjački klub Extreme organizuje penjački festival i kamp u prirodi na novom penjalištu Pecka.

 

VRSTA TAKMIČENJA: Opušteno na prirodnoj stijeni

SMJEŠTAJ: Obezbjeđeno kamp mjesto, bez struje (ali postoji migućnost punjenja električnih aparata u selu na 5 minuta hoda od kampa),

ISHRANA: Nije obezbjeđena, prodavnica u blizini (cca 5km). Mogućnost kupovine domaćih proizvoda (hljeb, kajmak, jaja, rakija,...) i ishrane u selu.

 

PRELIMINARNI PROGRAM (navedena vremena su okvirna i podložna promjeni, zavisno od želje učesnika, vremenskih uslova,...)

 

17.05. PETAK:

  • Dobrodošlica i upoznavanje prispjelih učesnika sa organizacijom kampa.
  • Cjelodnevno penjanje
  • 20:00h - Zabava i druženje :)


18.05. SUBOTA:

  • 09:00h - Tehnički sastanak
  • 09:30h - 20:00h - Penjanje
  • 20:00h - Večera i zabava


19.05. NEDJELJA:

  • 09:00h - 19:00h - Penjanje
  • 19:00h - 20:00h - Podjela nagrada i diploma
  • 20:00h - Oproštajno veče


* Ostale aktivnostu uključuju: slackline, ultimate pull-up challenge, zipline, roštiljanje, izlet, igre...

Nakon takmičenja svi zainteresovani će moći produžiti svoj boravak u kampu.

 

KOTIZACIJA: Kotizacija za festival iznosi 10KM ili 5EUR.

PRIJAVA: Prijava učesnika se vrši online klikom OVDJE.

 

O FESTIVALU: 

Za festival će biti postavljeno oko 20-30 novih smjerova različitih težina (pored 40 koji već postoje). Dužina smjerova se uglavnom kreće oko 20-25 metara. Više informacija (pored vodiča) o samim smjerovima takmičari će moći dobiti od organizatora na terenu. Penjanje na top-rope, će se kažnjavati bičevanjem. Svaki od novih smjerova će nositi 1000 poena koji će biti podjeljeni sa brojem takmičarima koji popnu smjer. Kada izračunate broj osvojenih poena, taj broj možete sa sobom da nosite u srcu, kao uspomenu i znak postignuća, jer od njega nećete imati nikakve druge koristi :D 

Ne, ozbiljno, festival je opuštencija, tako da ako hoćete da penjete i zezate se u dobrom društvu, slobodno dođite. Ipak, najteža ispenjana ocjena i najveći broj ispenjanih smjerova neće proći nezapaženo ;)

 

NAPOMENA: Svim takmičarima se preporučuje da za vrijeme penjanja koriste kacige. 

 

KAKO DOĆI: Pogledajte lokaciju obilježenu na GOOGLE MAPSU selu Baraći koje se nalazi na glavnom putu skrenete ka selu Pecka, a potom za Ubovića brdo. Na ovim seoskim putevima će biti postavljena signalizacija. Za one koji planiraju doći busem postoji mogućnost organizovanja prijevoza iz Banjaluke ili Baraća. Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

 

POZIV ZA POSTAVLJAČE SMJEROVA: Ukoliko ste postavljač smjerova i željeli biste da nam pomognete u opremanju ovog penjališta, molimo vas da nam se javite na naš email  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. . Vjerovatno ćemo u aprilu ili prije samog festivala organizovati sedmicu opremanja smjerova, gdje će učesnicima biti obezbjeđen smještaj, dok na troškovima hrane i prijevoza još uvijek radimo, tako da to još ne možemo garantovati. U svakom slučaju ako ste zainteresovani javite nam se jer nam je vaša pomoć i te kako potrebna.

 

PREDHODNI FESTIVALI: Pecka Rock Climbing Festival 2012
                                         Pecka Rock Challenge 2011 
                                         Penjački vodič za Pecku 


SPONZORI: Organizacija Pecka Rock Climbing Festival 2013 je podržana kroz projekat "Penjanjem za toleranciju" finansiran od strane Ambsade Sjedinjenih američkih država, festival je takođe podržala i Opština Mrkonjić Grad, dok je opremanje smjerova omogućeno kroz FIRMA projekt. 
 


FIRMA project 

 

Media

Promo video za Pecka Rock Climbing Challenge 2011 :-)