Kanjon Tijesno i potraga za Mačkića pećinom 1.3.2008.

17 novembar 2009


mackica_pecinaČinio nam se kao još jedan u nizu sunčanih i toplih dana te sedmice pa smo odlučili da se sa strane Manjače spustimo u sektor Arena (aka Djevojačka kosa) i postavimo sidrišta za prve dugačke sportske smjerove u kanjonu. Kao što mozete da vidite po zanimljivim frizurama bilo je tako vjetrovito da smo jedva mogli da gledamo, a kamoli efikasno i sugurno da radimo, pa smo se odlučili da provjerimo glasine o zanimljivim stijenama negdje na Manjači, blizu sela Mačkići. Poslije vožnje i raspitivanja kod lokalnog stanovništva uspjeli smo naći Mačkića selo.

Tu smo nakon kratkog i zanimljivog upoznavanja sa živopisnim lokanim stanovništvom krenuli u istraživanje. Nije trebalo dugo da uvidimo potencijal ovog lokaliteta: visoki zidovi, izbušeni pećinckim objektima, te prelijepa lokacija su svakako vrijedni posjete. Kako se dan bližio kraju bili smo prisiljeni da se vratimo do auta i kako se ispostavilo baš na vrijeme, budući da nas je nedugo po polasku zahvatio veliki pljusak.

 

 

Ipak, poslije ovog izleta, teško je reći da će Mačkića stijena biti posjećenija penjačka destinacija u nekoj bližoj (a i daljoj) budućnosti, prije svega zbog udaljenosti i lošeg kvaliteta stijene na mnogim dijelovima stijene.

 

{phocagallery view=category|categoryid=43|limitstart=0|limitcount=0}

Kontakt

Dođi, treniraj, upoznaj sebe, upoznaj druge, kampuj, putuj, osjeti slobodu, osjeti prirodu, prepusti se avanturi!

Pozovi:
 +387 65 779 027
 +387 65 303 034
 +387 66 889 859

Email:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Posjetite nas:

Extreme Studentski penjački centar
Kampus Univerziteta u Banja Luci
Bulevar vojvode Petra Bojovića 1 (zgrada kotlovnice)
78000 Banja Luka

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

strong

Radno vrijeme sale

Ponedjeljak: 19h - 22h
Utorak: 19h - 22h
Četvrtak: 19h - 22h
Nedjelja: 19h - 22h

Mapa