EVS ponovo

01 jul 2010


naslovnaEVS-ponovoM

Šta reći? Šta se sve događalo od prošle jeseni? Šta se desilo sa svim stijenama koje smo istražili? Moram da priznam da nisam očekivao toliko lošeg vremena, snijega, kiše i hladnoće, tako da smo čitavu zimu proveli u sali.

 

 

 

Prvi dani marta su ulili malo nade. Oker je bilo prevelik, sa težim pristupom za one prelude tufe, i Amfiteatar i Dome će morati da sačekaju dok se naš nivo penjanja ne podigne na nekih 8c. Bez obzira na to pronašli smo neke druge mogućnosti:

 

 

 

Nastavak razvijanja Kamenog mosta (Šljuka i ja smo se konačno vratili na scenu sa bušilicama u rukama i tamo bi se uskoro trebala pojaviti četiri nova smjera).

 

 

 

Zatim konačno sam odlučio abzajlovati na Crnoj stijeni odmah do puta... Malo sam oklijevao na početku, ali morao sam nešto da uradim, tako sam počeo da boltam Pojačaj, prvi smjer na strani do puta. Inače smijer se zove tako jer možeš da osiguravaš bukvalno iz auta. Ova stijena kojoj nisam mnogo vjerovao u početku se na kraju pokazala dobrom za penjanje i predstavila je potpuno novi tip smjerova u ovoj regiji. Radi se od dužim smjerovima, fizički zahtjevnijim, savršenim za napredovanje. Za sad tu ima 7 smjerova. Zagrijavanje počinje sa 6a-6b, onda 4 smjera u rasponu od 7a do 7c i najbolji smjer koji sam izboltovao ovdje East is the beast, dužine oko 40 metara a težine oko 8b? U svakom slučaju čudovište koje bi želio uskoro da posjetim.  Jedino čekamo još kišu da prestane padati, valjda će se smilovati ove godine...

 

 

 

Kiša nas je značajno ometala i dok smo čistitli i uređivali boldering sektor Zvečaj. Čim bi počela da pada kiša morali smo da se sklanjamo, a čim bi progrijalo sunce vraćaj se i nastavljaj sa radovima (Je li tako Igore?). Sve ukupno je očišćeno 40 boldera svih težina. Sada imamo mnogo projekata koji nas čekaju i zovu da se izvučemo iz sale. Ali tu je jedan problem: kiša... Maj i jun totalno razočarali sa vremenom...

 

 

 

Ono što sada treba da uradimo je da zatvorimo put i očistimo čudovište, potom završimo sektor na Kamenom mostu kod Stršljena, gdje će se povećati broj smjerova sa 3 na 7, a pored broja smjerova, rast će i ocjene od nekih 6b+ pa do 7b+.

 

 

U svakom slučaju nisu bitni brojevi, već ODLAZAK NA STIJENU I PENJANJE, osjećaj energije koja te vuče dok prolaziš autom kroz kanjon i onda potpuna eksplozija na stijeni. E o tome se radi!
 
 
 
 
Malo smo reorganizovali sekciju Penjališta i dodali skice napravljenih smjerova na Crnoj stijeni.
 
 
 
 
Julien Mayet

Kontakt

Dođi, treniraj, upoznaj sebe, upoznaj druge, kampuj, putuj, osjeti slobodu, osjeti prirodu, prepusti se avanturi!

Pozovi:
 +387 65 779 027
 +387 65 303 034
 +387 66 889 859

Email:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Posjetite nas:

Extreme Studentski penjački centar
Kampus Univerziteta u Banja Luci
Bulevar vojvode Petra Bojovića 1 (zgrada kotlovnice)
78000 Banja Luka

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

strong

Radno vrijeme sale

Ponedjeljak: 19h - 22h
Utorak: 19h - 22h
Četvrtak: 19h - 22h
Nedjelja: 19h - 22h

Mapa