EVS i ostale novosti

20 novembar 2009

 

evsnewstuff_10Od plovine jula, PK Extreme je ugostio volontera iz Francuske Julien Mayet, koji je došao kroz program EU's Youth in Action Program, a koji učestvuje u klupskim aktivnostima. Ovaj projekt je podržan od European Voluntary Service.
 

 

 

Njegove aktivnosti uglavnom podrazumijevaju: penjanje, istraživanje lokacija, opremanje smjerova i naravno, čak i onda kad je umoran, treninzi u Sokolskom. :-)

 

 

Prvo, kod opremanja smjerova, smo odlučili je da se fokusiramo na Kameni most, zbog već postojeći smjerova i potencijala za nove smjerove. Kad to završimo ovo bi trebalo da bude za sad najveće penjalište u okolini Banja Luke. Do sad je urađeno još deset novih smjerova. Ocjene rastu, iako neke ocjene treba da se potvrde, a neki smjerovi još da se ispenju. Sad postoji izazov za svakog!

 

evsnewstuff_2   evsnewstuff_4
Prva polovina Psiho test-a   Prva polovina L'écharpée belle

 

Većina smjerova je između 30 i 35 metara, ali postoje i neki kraći projekti kao što su Znaš, Sir i čajna. Nadajmo se da zima neće brzo doći te da neće biti previše morko, tako da možemo probati ove nove linije.

 

 

 

Kad već govorimo o mokrom i suhom, pronašli smo jedno interesantno mjesto, koje bi moglo biti kasnije razvijeno i pod uslovom da postoji dovoljno hvatišta, jer je malo, malo više prevjesno! Za sad smo tu malo bolderisali i pronašli nekoliko interesantnih linija. U budućnosti ćemo vidjeti da li je ovo mjesto vrijedi razvijati i da li će biti dovoljeno interesatno u poređenju sa drugim mjestima.

 

 

evsnewstuff_8

 

evsnewstuff_11
Mirko i Noémie

 

Kao što smo već rekli, trebali bi prije snijega i hladnoće da probamo nove duže smjerove na Kamenom mostu, koji su sada gotovi a koji se uglavnom sastoje iz džepova i zahtijevaju izdržljivost i dobru tehniku. Neki dijelovi smjerova nisu tako očiti, samo pogledajte ispod Šljuku  kako penje i sve će vam biti jasno.

 

 

evsnewstuff_1

evsnewstuff_3

 

evsnewstuff_5

 

Toliko mu se svidio smjer da je otpao na zadnjem potezu, sad samo treba da krene iz početka i da ga izvede. ;-)

 

 

 

Nadamo se da ste shvatili da je vrijedno dolaska. Gotovo sigurno biće još dosta novih stvari, jer uvijek pronalazimo neke nove sektore i stijene. U prilog tome pogledajte ove posljednje dvije fotografije.

 

evsnewstuff_9

Zuba izgubljen u Okeru

 

evsnewstuff_6

Amfiteatar

 

Trudićemo se da budemo što ažurniji sa vijestima. Uživajte!

 

Julien

 

 

/p width=

Kontakt

Dođi, treniraj, upoznaj sebe, upoznaj druge, kampuj, putuj, osjeti slobodu, osjeti prirodu, prepusti se avanturi!

Pozovi:
 +387 65 779 027
 +387 65 303 034
 +387 66 889 859

Email:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Posjetite nas:

Extreme Studentski penjački centar
Kampus Univerziteta u Banja Luci
Bulevar vojvode Petra Bojovića 1 (zgrada kotlovnice)
78000 Banja Luka

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

strong

Radno vrijeme sale

Ponedjeljak: 19h - 22h
Utorak: 19h - 22h
Četvrtak: 19h - 22h
Nedjelja: 19h - 22h

Mapa