Malo Danska, malo Font…

20 novembar 2009

 

font-1Zahvaljujući organizaciji Humanity in action, proveo sam nezaboravan mjesec dana u kulturnom-administrativnom centru Danske, Kopenhagenu. Tamo sam upoznao super ljude, poslušao zanimljiva predavanja, ali što je mnogo interesantnije za ovaj sajt, upoznao Dansku penjačku scenu. Iako je najviši vrh Danske 171m.n.v. i uprkos činjenici da nemaju nijedno prirodno penjalište, u Danskoj postoji veliki broj penjača. S obzirom na tu činjenicu, oni uglavnom posjećuju penjališta u Švedskoj i Norveškoj, najbliže je nekih sat i po od Kopenhagena.

 

 

 

 

Sofie, moja koleginica sa seminara, a inače penjačica mi je pričala o svom iskustvu penjanja tradicionalnog  500m smjera u Norveškoj i ono što je naročito bilo super je da se tamo uopšte ne smračuje, tako da možeš da penješ skoro 24č!

 

 

danska-1

Sala za penjanje u Kopenhagenu

 

Završnica mog programa je bila u Parizu, a kad si u Parizu onda moraš da posjetiš je Fontainebleau. Nekada kraljevska šuma udaljena 55km od Pariza, a danas jedno od najpopularnijih bouldering penjališta. Prvobitni plan mi je bio da provedem jedan čitav dan u Fontu, no međutim kiša me je spriječila u tom naumu, tako da sam tamo otišao sljedeći dan ujutro. S obzirom na kratko vrijeme koje sam imao na raspolaganju (zamalo da zakasnim na avion) vidio sam samo djelić Fonta i bio sam oduševljen. Nevjerovatne teksture i oblici, kakve samo možete zamisliti. To je definitivno mjesto u koje ću se vratiti. Evo nekoliko fotki iz Fonta.

 

 

font-2

Nevjerovatni sloperi...

 


Igor Vukić

Kontakt

Dođi, treniraj, upoznaj sebe, upoznaj druge, kampuj, putuj, osjeti slobodu, osjeti prirodu, prepusti se avanturi!

Pozovi:
 +387 65 779 027
 +387 65 303 034
 +387 66 889 859

Email:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Posjetite nas:

Extreme Studentski penjački centar
Kampus Univerziteta u Banja Luci
Bulevar vojvode Petra Bojovića 1 (zgrada kotlovnice)
78000 Banja Luka

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

strong

Radno vrijeme sale

Ponedjeljak: 19h - 22h
Utorak: 19h - 22h
Četvrtak: 19h - 22h
Nedjelja: 19h - 22h

Mapa