Greška
  • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku: https://query.yahooapis.com/v1/public/yql?q=SELECT+%2A+FROM+yql.query.multi+WHERE+queries%3D%27SELECT+%2A+FROM+flickr.photosets.info+WHERE+api_key%3D%227263916536dbad0fd50f07ffa6fe8b61%22+and+photoset_id%3D%2272157669837352692%22%3B+SELECT+%2A+FROM+flickr.photosets.photos%28200%29+WHERE+api_key%3D%227263916536dbad0fd50f07ffa6fe8b61%22+and+photoset_id%3D%2272157669837352692%22+and+extras%3D%22description%2C+date_upload%2C+date_taken%2C+path_alias%2C+url_sq%2C+url_t%2C+url_s%2C+url_m%2C+url_o%22%27&format=json&env=store%3A%2F%2Fdatatables.org%2Falltableswithkeys&_maxage=3600&callback=

Izvještaj Pecka rock climbing festival 2016

01 jul 2016

Šesti po redu Pecka Rock Climbing festival je iza nas, vrijeme je da sumiramo utiske sa ovogodišnje Pecke. Vjerujete nam nimalo lak zadatak, iza nas su ostala četiri dana fenomenalnog druženja  sa novim prijateljima, pregršt novih iskustava, više od stotinu smjerova,  oko dvije stotine učesnika, jedan psihodeličan forest party, forest cinema, jedna highline linija, nekoliko slackline linija, oko pedesetak šarenih šatora koji su krasili proplanke Ubovicća brda i još mnogo toga.

Ali da krenemo ispočetka, po prvi put otkako se održava PRCF, festival je trajao jedan dan duže (4 dana), no izgleda da ni to nije bilo dovoljno pa su neki odlučili da produže svoj boravak i spakuju svoje šatore malo kasnije. Zavidimo im, posao i surova svakodnevnica je većinu nas otjerala u nedjelju svojim domovima.

Dan prvi: četvrtak (19. maj)

Po starom dobrom običaju, prvi dan festivala je rezervisan za one najupornije ali i za kišu, koja nas ni ove godine nije iznevjerila, hvala joj...... Među prvima koji su podigli svoje šatore u kampu su naravno bili članovi našeg penjačkog kluba Extreme iz Banja Luke, ubrzo im se pridružuju i gosti iz Njemačke i Austrije, Španije kao i Hrvatske, početak i više nego obećavajući, logorska vatra je dodatno ugrijala atmosferu te večeri a druženje nastavljeno do kasno u noć. Kiša koja je počela da jača u toku noći je primorala neke od učesnika da se presele u kućicu u obližnjem selu gdje se žurka nastavlja.

Dan drugi: petak (20. maj)

Spavalo se malo duže, kiša i prethodno večer su ostavili svoje tragove... ;) Stižu i ostali učesnici, ekipe iz Srbije, Škotske, Mađarske, SAD-a, Slovenije, BIH. Registracija učesnika, probavanje zvaničnih festivalskih majica, preuzimanje festivalskih vodiča. Najuporniji penju, sporadično vlažna stijena im naravno ne smeta, nema izgovora...

Postavljamo highline sa drugarima iz Slovenije koji spaja sektore Seoska olupina i Pramac, dužina 50-ak metara, low tension linija, samo za one hrabre... ;) Nema veze, sutra ćemo joj dati još tenzije,  sa prvim koracima na higline-u, probijaju se i prvi zraci sunca, gotovo filmska  atmosfera. Nakon toga odlazimo u kamp, nastavljamo druženje  do kasno u noć, pun mjesec se pojavljuje na nebu- dobar znak, sutra nas možda probude sunčevi zraci, laku noć……

Dan treći: subota (21. maj)

Ustaje se rano, vrijeme obećava, napokon sunce. Učesnici još uvijek pristižu, među njima i naši prijatelji iz Belgije i Australije. Sektori su od ranih jutarnjih časova krcati penjačima, poslijepodne im se pridružuju i najmlađi penjači, članovi našeg kluba koji su zajedno sa svojim roditeljima posjetili festival i sudeći po onom što su pokazali na stijeni, sljedeće godine ćemo imati još vise klinaca na PRCF….. Cjelodnevno penjanje na sektorima se nastavlja uz pauzu za rucak, neki su odmor potražili u hladu šume, neki ležeći u hammocku na highline-u.

Večer se blizi,  čuje se zvuk agregata u daljini, gase se svjetla ;), počinje kino projekcija, na repertoaru su uglavnom kratki penjački filmovi iz zemalja učesnika festivala.

Nakon kina, vrijeme je za party, DJ Filip je na nivou zadatka, kao i obično, možemo slobodno reći da je resident žurki Penjačkog kluba Extreme. Rakiju i pivo dobrodošlice možete preuzeti na improvizovanom šanku, atmosfera se zagrijava. Disco kugla u šumi, ništa neobično kada je u pitanju ovakav format žurke. Party traje do kasno u noć, a kakav bi to party bio da nema dobar after koji se odvijao pod okriljem sektora Maršal…

Dan četvrti: nedjelja ( 22. maj)

Ustaje se kasno, prepričavaju se iskustva sa sinoćnje zurke, lagani doručak, kafa, i kreće se put sektora  na lagano nedjeljno penjanje. Stiže i TV ekipa, izjave učesnika i organizatora, ispraćamo prijatelje koji moraju ranije krenuti kući, pred njima je nova radna sedmica.

Ponovno se okupljamo u kampu, vrijeme je za zajedničku fotografiju, proglašenje pobjednika i uručivanje simboličnih nagrada. Pozdravljamo prijatelje koji odlaze, spremamo kamp, i mi se polako spremamo za polazak, oni sretniji ostaju još nekoliko dana u kampu.

Hvala svima i vidimo se  sljedeće godine.

Over and Out.

P.S. Evo i spiska novih smjerova koji su opremljen pred i tokom festival:

  • Projekt 8a?, sektor Ludi šeširdžija, opremio Igor Vukić
  • Kraljevi sarme 7b+, sektor Ludi šeširdžija, opremio Julian Mayet i Igor Vukić
  • Kraljevi svijeta 8a+?, sektor Ludi šeširdžija, opremio Julian Mayet
  • Tobi or not to be 7c, sektor Plaža, opremio Tobias Mrowietz
  • Projekt , sektor Cunami, opremio Dirk Uhlig
  • Projekt , sektor Cunami, opremio Gerald Köteles
  • Pastrmka 5c , sektor Cunami, opremio Gerald Köteles
  • Projekt , sektor Šumski, opremio Dirk Uhlig
  • Projekt , sektor Šumski, opremio Gerald Köteles

Ukupan broj do sada opremljenih smjerova na Peckoj iznosi preko 120. :)

Image Gallery

{gallery}http://www.flickr.com/photos/extremebl/sets/72157669837352692/{/gallery}

Kontakt

Dođi, treniraj, upoznaj sebe, upoznaj druge, kampuj, putuj, osjeti slobodu, osjeti prirodu, prepusti se avanturi!

Pozovi:
 +387 65 779 027
 +387 65 303 034
 +387 66 889 859

Email:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Posjetite nas:

Extreme Studentski penjački centar
Kampus Univerziteta u Banja Luci
Bulevar vojvode Petra Bojovića 1 (zgrada kotlovnice)
78000 Banja Luka

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

strong

Radno vrijeme sale

Ponedjeljak: 19h - 22h
Utorak: 19h - 22h
Četvrtak: 19h - 22h
Nedjelja: 19h - 22h

Mapa