Full dobar trip!

09 novembar 2011

And even more. One year that I was trying to find opportunity and partners to check closer the boulders of Prilep, Macedonia. Hills above the city are looking like ruins, with thousands of pieces disseminated all around, giving to imagination the opportunity to hope the best... Igor finally found this opportunity, and time. This is how we decided quickly to spend three days climbing on what was finally the hugest spot I’ve seen for years.

Prilep boulderland

23 mart 2011

 

naslovna-PrilepNakon 9 nezaboravnih dana provedenih u Strumici u Makedoniji na seminaru "Let's plant a tree", karnevalu, žurkama i sadnje drveća, uputili smo se kući. Na nekim sajtovima sam čitao i gledao slike boulderinga  u Prilepu, te ovom prilikom u povratku smo morali da ga obiđemo, pa makar na samo par sati.
 

Costa Rica, prvi dio, Forum

29 januar 2011

naslovnaCR1Prošlo je dosta vremena od kada sam objavio bilo kakav članak, nažalost, ali evo nadam se da će ovaj biti prvi u nizu, onih koje sam trebao napisati i onih koje ću redovno pisati.

 

Prvo, moje putešestvije po Costa Rici. Ima dosta toga od penjana pukotina u zavučenim kanjonima do boulderinga na preko 3000 metara nadmorske visine na vulkanskim stijenama. Kasnije slijedi opis penjačkih sala u Hamburgu, penjališta Ith u sjevernoj Njemačkoj i penjački putopis sjevernog Piemonta (Italija).

 

 

Počnimo sa Costa Ricom...

Hvar – Preko vode do penjačke slobode

11 maj 2010

naslovna-HvarCjelodnevna izloženost prejakom suncu i kupanje u prehladnom moru na ostrvu van sezone bez turista – ne zvuči baš zanimljivo. Međutim, ne tako mala grupa (nas 11) odvažnih „Robinzona Krusoa“ je jedino tada mogla da se nađe na mjestu koje u odnosu na sva dosadašnja putovanja najviše podsjeća na Defoovu priču. Jedini motiv da se neko u to vrijeme turistički uputi na Hvar može biti samo jedno – penjanje. Bolji razlog i ne treba za ekipu „extrema“ ovisnim o penjanju. Toliko mnogo sati potrošenih na skupljanje informacija po netu o kristalno čistom moru na Hvaru i tamošnjim autentičnim „cvrenim stijenama“, konačno su postale stvarnost.

 

 

Doba Jure

09 januar 2010


NaslovnaDobaJureProšlo je već dosta vremena od načeg boravka u Švajcarskoj i već je krajnje vrijeme da napisem nešto i o toj avanturi.

 

 

Poslije mnogo peripetija, razočaranja i kletvi vezanih za divnu stvar koju zovemo Šengen vizom, konačno smo krenuli. Prije početka mojih studija u Hamburgu i Marcelinog povratka u Costa Rica-u provešćemo  preko dvije sedmice sa prijateljima u Švajcarskoj od čega skoro deset dana na penjanju u kantonu Jura. Tu smo bili gosti porodice Charmillot, prije svega moje prijateljice Noemie, koja je prije toga provela šest mjeseci u Banjaluci kao volonter, a u tom periodu je takodje bila član PK "Extreme".

Penjanje u Omišu 01.05.2009.

20 novembar 2009
 

 

Naslovna_Omis_2009Približio nam se 1. maj i naravno planirano je da idemo negdje na penjanje. Prva ideja je bila da idemo u Jelasnicu kod Niša. U početku su naravno svi zainteresovani, ali kako se primicao dan odlaska, spala knjiga na 2 slova. Na kraju ostali nas četvoro : Igor, Snježana, Marija i ja (Šljuka). Na kraju smo odlučili da idemo u Omiš. Dobio sam auto od ćaleta, nasuli gorivo i pravac magistrala. Naišli smo u Drvar i posjetili pećinu Ledenicu. Inače, pećina Ledenica je jedna od najljepših pećina bivše Juge. U Omiš smo stigli kasno naveče, smjestili smo se u kampu Lisičina, kao i prošle godine. Kamp je odličan, ima dnevni boravak, kuhinju, šatori su u hladovini, domaćin ljubazan neki čovjek, nije ni skupo, ma raj na zemlji.

 

 

Aprilska posjeta Paklenici 2008

17 novembar 2009

 

pakelnicaDugo smo, bas dugo planirali da odemo u Paklenicu na penjanje. Još prošle godine smo htjeli tamo ići na penjanje ali smo se konačno ipak odlučili za Romaniju. Više nismo mogli odugovlačiti 22. aprila se ide u Paklenicu.

 

Za april smo se odlučili zbog dužeg vikenda usljed praznika i zbog manjeg broja posjetilaca, pa smo se nadali time izbjeći gužve na smjerovima.

Za sada jedini akivan član kluba koji je posjetio Paklenicu je Šljuka, kada je sa Pećancem i jos par članova 2005. posjetio ovaj san za svakog penjača. Sada nas je bilo sedam: Igor, Šljuka, Marija, Zuba, Zoka, Mićko i ja. Pregledali smo fotografije, proučavali vodič, ali ništa te ne može pripremiti dovoljno za prvu posjetu penjalištu ovakvog ranga.

Kontakt

Dođi, treniraj, upoznaj sebe, upoznaj druge, kampuj, putuj, osjeti slobodu, osjeti prirodu, prepusti se avanturi!

Pozovi:
 +387 65 779 027
 +387 65 303 034
 +387 66 889 859

Email:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Posjetite nas:

Extreme Studentski penjački centar
Kampus Univerziteta u Banja Luci
Bulevar vojvode Petra Bojovića 1 (zgrada kotlovnice)
78000 Banja Luka

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

strong

Radno vrijeme sale

Ponedjeljak: 19h - 22h
Utorak: 19h - 22h
Četvrtak: 19h - 22h
Nedjelja: 19h - 22h

Mapa